13.1.13

Kakak Najwa At School (Part 1)

Assalamualaikum gorgeous! 
Memulakan hari hujung minggu dengan entry #sekolah #anak #stolymoly #agak2basi hehe..
Cerita suam2 kuku yang patut dah dihapdet 2minggu lepas baru ni la nak hapdet. 
So basically nak cerita, my 1st baby girl dah standard 1 lo..wah macam lah dah nak masuk U bagai kan? Excited wo mak dia..

Dulu time prasekolah, since her younger sister was still infant, tak berkesampaian nak hantar dia jauh2 school hence of time consuming sambil nak mengherong si adik dengan si abang. Al maklum jarak sekolah kat Bandar Hilir, ++ dengan 'jam' yang amat tu kan? I believe Melaka hommies faham le kan. Jenuh nanti wo. Now yang dua orang tu dah a bit independent, at last my 'hajat' to send her to convent school berjaya. Yipee!

So lets enjoy the pics from 'Hari Orientasi' on 31st December 2012 and first week at school at SK Convent Infant Jesus 2, Melaka.

Melayan perasaan pula

1st time recess as standard 1

L-R Nasuha,Shafiqa,Najwa

Air singgit yang sedap huhu

Nak amik pic kantin from side, tup2 ada model sekali

Kelas 1 Kuning-2nd row dekat white board tu Kakak

Boboy junior pun recess gak teman Kakak

Kira duit yang Mr Abah bagi (tau la tak luak, Mama ada )

Dah bosar anak daro den..Huhu. Sentap

Tunggu time ini budak pi sekolah pula
YB Nasuha meninjau kawasan hihi


Hamik! Mak Bapak pun kena ikrar taat setia & serah anak hehe

The Classroom

Tour by prefect..ter'miss' tengah queue nak bayar yuran pula

Laluan dari kelas nun ke kantin/summer house/pintu belakang 

Corridor 1 Hijau+1 Jingga and to school hall ahead

Padang pun jadilah

More school tour

The standard 1 girls 

Memek muka blur? Hihi

Pn Rosalind - Guru Besar 

I Loike the girl yg paling kanan..so sweet pinkish face 

Pn Noorzianah - Guru Kelas 1 Kuning

I see baloons everywhere LOL

Ikrar Ibu Bapa

Congrats CIJ2

Hadirin Hadirat

Motif : Nak tunjuk pintu belakang laluan hantar+amik Kakak school jek

Pic cikgu yang dikidnap dari fb CIJ2



1 comment:

  1. wow cij tue.anak aunty jea x jejak ke cij..uhukuhukuhuk

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Animated Word Love Black
©All Rights Reserved ⓛⓘⓕⓔⓓⓘⓐⓡⓨ-{Nazry|Azuin}● blogspot ● com